Søkemotoroptimalisering

Hva er søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering bedre kjent som SEO (Search Engine Optimization) er en prosess som påvirker synlighet og rangering til en nettside i søkemotorenes søkeresultater. 9 av 10 benytter i dag søkemotorer som Google, Bing og Yahoo for å finne informasjon på internett. Derfor er søkemotorer en av de aller viktigste kanalene for markedsføring på nett.

Hvordan fungerer søkemotoroptimalisering?

I følge Google har de over 200 faktorer i sin algoritme som påvirkerer søkeresultatet. Algoritmen er bygget slik at den skal vise søkeresultatet som er mest relevant for deg. Og dette blir levert på omkring et halvt sekund. Kvalitet og hurtighet er viktig for Google.

Google søk på søkemotoroptimalisering
På bildet kan vi se 250 000 søkeresultater for søkeordet “søkemotoroptimalisering” levert på 0,40 sekunder

Hvordan kan vi hjelpe din bedrift?

Alle nettsider er unike og har forskjellige utfordringer når det kommer til søkemotoroptimalisering. Vår kompetanse er å finne problemstillinger og løse disse på en resultatbevisst måte, i tråd med bedriftens mål og verdier. Riktige strategier er avgjørende for optimale resultater.

Bli sett, forstått og tolket 
Crawling og indeksering (som gjennomføres av en søkerobot) er prosessen hvor søkemotorene besøker og legger til den aktuelle nettsiden i deres database. Dette er avgjørende for å kunne vises i søkeresultatene. Vi sørger for at alt innhold som er viktig blir prioritert i søkemotorene for din bedrift, slik at nettsiden blir koblet opp mot relevante søk relatert til bedriftens tjenester og produkter.

Mobilvennlighet og hastighet påvirker brukeropplevelsen
Måten en nettside er utviklet vil påvirke hvordan nettsiden deres rangeres i søkeresultatene.  Nå som hastighet og mobiltilpassede nettsider er sentralt i SEO må vi sørge for at siden er optimalisert for dette. Bedrifter med trege nettsider som ikke er mobiltilpasset vil bli nedprioritert av søkemotorene. Som vil resultere i at bedriften mister mange potensielle kunder.

Presentasjon av innhold på nettsiden i kombinasjon med søkeord
Å skape relevant og interessant innhold er med på å skape relevanse for søk. Å dekke brukernes behov for informasjon samt finne finne gode søkeord og søkefraser er sentralt.

Analyse og sporingsverktøy for måling av resultater
Vi benytter verktøy som Google Analytics, Google Search Console og Bing Webmaster Tools for å måle trafikk og sette opp sporinger av kampanjer og konverteringer. Våre utviklere vil følge med på statistikken og gjennomføre nødvendige endringer og tester for optimal konvertering.

Les om hvorfor SEO er avgjørende for din bedrift

Søkemotoroptimalisering tips

Her har du noen få tips som kan hjelpe deg på veien.

søkeord Søkeord Bruk et nøkkelordverktøy for å finne ut hvilke søkeord og søkefraser publikum bruker i Google
innhold Innhold Lag innhold med høy kvalitet som svarer på det brukerne søker etter.
Sørg for å beskrive alle produkter og tjenester så godt som mulig.
overskrifter Overskrifter Bruk gode overskrifter i tekstene dine som er relevante med tanke på innholdet ditt.
bilder Bilder Pass på å bruke gode bilder som illustrerer dine tjenester eller produkter. Vær nøye med beskrivelsene.
struktur Struktur Sørg for god struktur på nettsiden din. Det viktigste innholdet bør ligge tidlig i strukturen.
mobil Mobil I mange tilfelle bruker de besøkende en mobiltelefon når de ser på siden din. Det er derfor viktig å sørge for at nettstedet ditt ikke bare er mobiltilpasset, men mobilvennlig.
hastighet Hastighet Tålmodighet er en knapp ressurs. Websidene dine må laste raskt så ventetiden blir så liten som mulig for de besøkende.

Les om hvordan du kan nå tabelltoppen i SEO som Rosenborg

Andre tjenester som påvirker søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering er en tjeneste vi anbefaler ved siden av arbeidet i de vanlige markedsføringskanalene: Sosiale medier, AdWords, display-annonsering, e-postmarkedsføring, for å nevne noen, påvirker søkemotoroptimalisering på en direkte eller indirekte måte. Derfor tilbyr vi følgende tjenester som bidrar til økt synlighet i søkemotorer:


Ønsker du å bli kontaktet for å få vite mer ?
Send oss en e-post til oslo@oktan.no

Eller kontakt en av våre eksperter direkte:

ceran james
Helge Olaussen
Rådgiver/byråleder
Mob: 410 40 136
helge.olaussen@oktan.no
Ceran James
SEO konsulent
Mob: 466 64 766
ceran.james@oktan.no

 

Jeg vil ha årsrapport
Be om et møte og få et skreddersydd
tilbud og forslag til din årsrapport.

Kontakt
Børre Thorstensen
Telefon 975 32 960
eller fyll ut skjemaet

Navn*

Firma*

E-post*

Telefon

×