Kunde: Fokus
Prosjekt: En bedre verden for kvinner

FOKUS - Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål - arbeider for å styrke kvinners makt, rettigheter og tilgang på ressurser.

Oppgaven
Fokus har gjennom mange år vært kunde i Oktan Oslo og da de ønsket å fornye den grafiske profilen var vi var heldige som ble valgt til å gjøre denne oppgaven.

  • Revitalisering av logo
  • Grafisk profil
  • Illustrasjoner
  • Magasin
  • Nettside
  • Lokaler
  • Stationary

 

Logoen
Fokus ønsket en mer kjønnsnøytral logo som symboliserer dialog. Selve ordbildet i logoen ønsket de å beholde. Oppgaven ble derfor å skape en ny form som ivaretok ønsket. Vi endret formen rundt navnet til en snakkeboble og fargen til en petroliumsblå kulør. Logoen er versjonert til engelsk og spansk ettersom Fokus har kontorer i Latin-Amerika og på Sri Lanka.

Fokus-logos laget av Oktan Oslo

 

Grafisk profil
Fokus ønsket seg en ny grafisk profil som kunne benyttes på flere flater. Ny logo, fonter og fargepalett har gitt Fokus flere muligheter til å skape spennende løsninger på trykte og digitale flater. 

Fargepalett til Fokus laget av Oktan Oslo

 

Magasin
Magasinet iFokus het tidligere Kvinner sammen. Fokus ønsket et mer kjønnsnøytralt navn på magasinet, og Oktan Oslo har vært med på prosessen med å skape det nye navnet iFokus. Vi har utviklet den nye malen for magasinet, og produserer flere utgaver i løpet av året. Bladet tar opp aktuelle kvinnespørsmål fra hele verden, og artiklene er både norsk og engelskspråklige.

Magasinet iFokus laget av Oktan Oslo

 

Illustrasjon
Oktan Oslo har vært med på å skape figuren Lilly. Lilly er en oppdiktet figur som gir et innblikk i hvordan det er å være jente i ulike deler av verden og Lilly har fast spalteplass i magasinet iFokus. Hun skulle kunne representere alle kvinner uavhengig av etnisitet.

Illustrasjon av Lilly laget av Oktan Oslo

 

 

Nettside
De gamle nettsidene til Fokus var ikke mobiltilpassede og i tråd med den nye grafiske profilen. Vi har laget responsive nettsider som ivaretar Fokus nye grafiske identitet og stått for UX-design og frontend utvikling. Sidene er omfattende og har vært et krevende og morsomt prosjekt for Oktan Oslo.

Fokus nettside laget av Oktan Oslo

 

Lokaler
Vi har designet et mønster som fungerer som avskjerming av kontorer og møterom. Mønsteret er satt sammen av ord på norsk, engelsk og spansk som forteller om virksomheten til Fokus. Mønsteret benyttes også som dekor på enkelte trykksaker. 

Vindusdekor i lokalene til Fokus laget av Oktan Oslo

 

Stationary
Visittkort, brevark, mapper, julekort, rollups, give-aways etc. You name it, vi har laget det meste for Fokus.

Stationary for Fokus laget av Oktan Oslo

FOKUS har hatt et godt samarbeid med Oktan over flere år til både små og store prosjekter. Vi verdsetter den effektive og hyggelige kommunikasjonen og setter særlig pris på den høye kvaliteten på arbeidet.

Oda Gilleberg, Kommunikasjonsleder