Amazon Prime for Norge, nytt i AdWords med mer

Amazon har gitt oss både lokale og internasjonale nyheter denne uken. Her på berget har Amazon Prime blitt lansert. Prime har eksistert en stund i det store utland, men er altså nå også tiljgengelig for oss i Norge.

16.12.2016

Bilde av Kristofer Anker

Kristofer Anker - Rådgiver/leder - digital marketing
Telefon: 486 05 980
E-post: kristofer.anker@oktan.no

Prime er en streamingtjeneste på samme måte som Netflix og kan blant annet skilte med «The Grand Tour» som er den nye serien til Jeremy Clarksons «Top Gear». Prime lanseres til $2.99 pr mnd - $5.99 etter seks måneder.

Forrige uke leverte Amazon sin første levering med drone. Leveringen skjedde i England til en mann i Cambridgeshire 13 minutter etter at han bestilte. Det er ikke mange som har denne muligheten enda, men Amazon jobber for å utvide dette så raskt de kan. Vi gleder oss.

Andre giganter hadde også nyheter denne uken. Google kunne fortelle at de gjør det mulig å målrette til lagrete publikum på kampanjenivå i AdWords. Det har en god stund vært mulig å gjøre dette på annonsegruppenivå, men vil nok for mange være lettere å styre på overordnet nivå. Kort forklart betyr det at du har mulighet til å vise egne søkeordsannonser til dem som har besøkt nettsiden din tidligere eller by spesifikt for denne gruppen.

På tirsdag arrangerte Foreningen Norge-Sierra Leone «Gi av deg selv»-dagen. For oss i Oktan betød det at Helen Anker fra Ullern Videregående Skole tilbragte dagen hos oss. Helen går på medier og kommunikasjon i første klasse og skrev blog for oss. Vi syntes det var fint å få ungdommens vinkling på reklame og det syntes mange andre også - høyeste besøksantall til nettsiden vår hittil i år. Skal ikke se bort fra at det kommer flere artikler fra den kanten. Pengene hun tjente gikk til foreningen.

Adweek rangerte det de synes har vært de beste reklamefilmene i 2016. Listen inneholder 10 svært gode arbeider. Det er ikke lett å plukke sine favoritter, men holder en knapp på Wes Andersons «Come Together» for H&M, BBDOs sterke «Evan» og Venables Bell & Partners herlige «Duel» for Audi. Vi har samlet alle filmene i en spilleliste på vår YouTubekanal.

Slack lanserte mulighet for videosamtaler denne uken. Slack er et kommunikasjonsverktøy for enkel utveksling av meldinger, filer osv. Hos Oktan har vi brukt Slack lenge og sparer tid ved å minimere epostkommunikasjon. Med mulighet for videosamtaler får vi utvidet funksjonalitet. Så får vi se om det blir et alternativ til de løsningene vi allerede bruker (Skype, appear.in, Facetime osv).

Hjem igjen så kunne Kampanje fortelle at Aller blir den første store nordiske publisisten som tar i bruk Google Accelerated Mobile Pages (AMP). AMP-sider laster vesentlig raskere på mobil og kan sammenlignes med Facebooks Instant Articles. Googles undersøkelser viser at over halvparten forlater en side hvis den tar over 5 sekunder å laste. Google vil ikke bekrefte om det vil ha noen betydning for organisk rangering å ha AMP-sider, men det skader nok ikke.

Abonner på bloggen