mCASH, content marketing, gruppevideo i Messenger med mer

mCASH har lansert betaling direkte i apper, vår egen Børre Thorstensen har skrevet om content marketing og det har blitt mulig med gruppevideosamtale i Messenger. Les mer om dette og mere til..

23.12.2016

Bilde av Kristofer Anker

Kristofer Anker - Rådgiver/leder - digital marketing
Telefon: 486 05 980
E-post: kristofer.anker@oktan.no

mCASH kjemper en tøff kamp mot Vipps for enkel betaling via mobil. Denne uken lanserte de betaling direkte i Facebook MessengerSnapchat og andre apper, en funksjon Vipps ikke har. Det fungerer slik at du laster ned et tastatur til telefonen din og når du velger det i en av appene kan du sende penger direkte derfra uten å gå ut av f.eks. Messenger. Vi har forsøkt og det ser ut til å fungere fint.

2016 har gitt oss mange utfordringer og overraskelser. Det har ikke vært mangel på dårlige nyheter i verden. Derfor gledet vi oss da vi så at de flinke folka i Sapient Nitro har satt sammen en Good News Feed.  Vi mener ikke at vi skal stikke hode i sanden og late som om det ikke er viktige og alvorlige hendelser vi må bry oss om, men vi må huske på å glede oss over de fine tingene også.

https://youtu.be/2b5Xv1DwbMc

Stadig ny funksjonalitet i Messenger. Denne gangen er det gruppevideosamtaler.  Det er ifølge Facebook 245 millioner videosamtaler i Messenger pr. mnd. Funksjonen gjør det mulig for seks samtidige samtaler og blir man fler (opptil 50!) er det den mest dominante som vises. Sikkert lurt at ikke alle 50 snakker samtidig.

Vår egen Børre Thorstensen har skrevet en artikkel for fagbladet Analysen fra Norges Markedsanalyseforening. Børre tar for seg hvordan merkevarens kommunikasjonskapital skapes av content marketing og hvordan det kan måles. Artikkelen inneholder gode konkrete råd. Les artikkelen her.

Blockchain heter teknologien som ligger bak internettvalutaen Bitcoin. Teknologien har mange andre spennende bruksområder. Don Tapscott er en autoritet på området og har bl.a. skrevet en artikkel for MIT som ligger fritt tilgjengelig frem til 6. januar. Artikkelen gir en god innføring i hva blockchain er og gir eksempel områder hvor den kan tenkes brukt.

Sykdommen har herjet hos Oktan denne uken og undertegnede har måttet tilbringe en del timer horisontalt. Da blir det ofte dokumentarfilmtitting. NRK har filmen "Zero Days" liggende ute nå som tar for seg virtuell krigføring. Anbefales. 

Abonner på bloggen