UX handler om brukeren. Å designe med fokus på UX er å løse menneskelige problemer ved å identifisere dem, velge og gjennomføre den beste løsningen.

Illustrasjonsbilde til ux øye

Brukeropplevelse – eller UX – er den delen av designprosessen som handler om hvordan en person opplever å bruke et digitalt produkt. UX handler om opplevelse, følelser, intuisjon og ergonomi. Det spiller liten rolle om nettstedet du lager ser fantastisk ut, hvis de som bruker det blir frustrerte av ikke å finne frem. Og de skal ikke bare finne frem, de skal oppleve glede og nysgjerrighet mens de navigerer. De blir aldri forvirret, de blir aldri irritert og de får lyst til å bli bedre kjent med deg.

UX og webdesign overlapper hverandre på mange måter, men det er ikke helt det samme. Det visuelle designet bygger på merkevaren din, mens UX fokuserer på enkeltmennesket som møter nettstedet, tjenesten eller appen du tilbyr brukerne. Det vi tilstreber når vi jobber med UX er at brukeropplevelsen skal styrke merkevaren din, eller inntrykket folk har av din virksomhet.

Med god UX vil brukerne bruke mer tid på det du har å si, og de blir mer tilbøyelige til å vise interesse neste gang de støter på produktet ditt. Dårlig UX skremmer brukerne vekk, gjør dem likegyldige og lite responsive. Vær grei, og ta vare på gjestene dine!

“Design er ikke bare hvordan noe ser ut og føles. Design er hvordan noe virker.” 

Steve Jobs 

Vil du vite mer om ux?
Vi kontakter deg gjerne!

Interaksjonsdesign (IXD) og brukeropplevelse (UX)

Interaksjonsdesign (IXD) og brukeropplevelse (UX)

En god brukeropplevelse kan selge mer, og gi deg mer fornøyde kunder. Det kan utgjøre forskjellen mellom programvare som blir brukt og sprer seg, til noe som blir forsøkt én gang, og så lagt vekk. Så, hva er god interaksjonsdesign og hvilke tanker og ideer ligger til grunn når vi skal designe en god brukeropplevelse?

Les mer

Skippern

UX som beveger

En gang i et land langt borte, for lenge lenge siden – forsto jeg at jeg gladelig kunne bruke resten av livet på å jobbe i krysningspunktet mellom grafisk design og animasjon.  Med andre ord: Jeg begynte å jobbe med motion-design.

Les mer