Den som bare følger med henger etter. Vi hjelper deg med å ligge et hestehode foran

Illustrasjonsbilde til webdesign barn med virtual reality brille

Mobilen er nå blitt den viktigste plattformen for webdesign. Det er mobilen som brukes mest på nett, og det er på mobilen de store sprangene tas. Det er her brukerne er, alltid på farten – det er her de kommuniserer, navigerer og ser etter informasjon. Å ha et mobilvennlig nettsted er forretningskritisk – men vi glemmer ikke å gi brukerne dine en enda rikere opplevelse på desktop. De fleste av oss tilbringer tross alt mye tid på store skjermer også. Ikke minst videoinnhold er fremdeles bedre egnet på store skjermflater.

Synlighet

Den visuelle utformingen av siden din har betydning for hvor synlig du er på nett. SEO og innholdsstrategi er viktig, men Google belønner deg også når folk engasjerer seg på siden din. Hvis du fremstår som tydelig, relevant og imøtekommende øker du sjansen for å komme i kontakt med publikummet ditt. Tenk at du er vert og skal ta vare på gjester som kommer inn fra kulden – snakk med dem, by på noe godt og få dem til å smile! Noe så enkelt som et kontaktskjema kan gi brukeren en rik og tilfredstillende opplevelse, bare det gis omtanke nok.

Universell utforming

Universell utforming gjør internett til et bedre sted for alle. Ifølge SSB har 15–20 prosent av befolkningen en form for funksjonsnedsettelse. 79 prosent i alderen 67–79 år bruker internett, en gruppe som oftere har nedsatt syn, hørsel og motorikk. Om disse må ringe eller sende brev i stedet for å kunne løse ting på egenhånd på nett, blir det dyrt for samfunnet.

God lesbarhet er bra for synshemmede og de som «bare» har glemt lesebrillene hjemme. At nettsidene kan brukes med tastaturet er bra for en med nedsatt motorikk og en med senebetennelse. Å jobbe med universell utforming er en selvfølge for oss – i bunn og grunn handler det om å lage gode opplevelser på nett for flest mulig.

Den som bare følger med henger etter

Ligger nettstedet ditt i forkant på mobil, eller henger det etter? Du kan bruke Googles Mobilvennlighets-test for å finne ut av det.
Hvis Google liker siden din ligger du i forkant. Hvis ikke kan du ta kontakt med oss.

“Mobile is becoming not only the new digital hub but also the bridge to the physical world. That’s why mobile will affect more than just your digital operations – it will transform your entire business.”

Thomas Husson, Forrester Research

Vil du vite mer om webdesign?
Vi kontakter deg gjerne!

Skippern

UX som beveger

En gang i et land langt borte, for lenge lenge siden – forsto jeg at jeg gladelig kunne bruke resten av livet på å jobbe i krysningspunktet mellom grafisk design og animasjon.  Med andre ord: Jeg begynte å jobbe med motion-design.

Les mer

Kommuniser bedre med Universell Utforming

Kommuniser bedre med Universell Utforming

Nye forskrifter for Universell Utforming av IKT kan være et konkurransefortrinn for din virksomhet. Gode brukeropplevelser gir fornøyde kunder, noe som igjen kan generere økt konvertering og lønnsomhet for virksomheter på nett.

Les mer