YouTube er verdens nest største søkemotor etter Google. Hver eneste dag blir det søkt etter, og sett, flere hundre millioner timer med videoinnhold delt av bedrifter og privatpersoner. Dette gjør YouTube også til en av de største digitale annonseplattformene.

YouTube i Norge

Mer enn 3,7 millioner nordmenn bruker i dag YouTube og hele 1,7 millioner har registrert seg med en brukerprofil. Blant de som har profil sier 80% at de er inne ukentlig. Av disse er halvparten inne daglig. Det vil si at 4 av 10 YouTube profiler benyttes daglig. (Kilde: Ipsos Sosiale medier-tracker for Q4'17)

Youtubes annonseformater

På Youtube kan du benytte annonseformater som video-, banner- og tekstannonser.

Annonsevisning ved søk og/eller videoavspilling

Budskapet du vil nå målgruppene dine med kan gjøres ved å legge en videoannonse før målgruppene ser på en video – slik man er vant til fra tv-reklame. Du kan også annonsere på YouTubes startside eller komme opp når publikumet søker etter spesielt videoinnhold.

Lange og korte videoannonser

Du kan velge å vise videoannonser på seks eller seksti sekunder. Du betaler kun når noen har sett minst 30 sekunder av annonsen din, ser hele annonsen ferdig, eller ved at det klikkes på annonsen din.

YouTube og SEO

Søkemotoroptimalisering er like viktig for YouTube som for andre søkemotorer. Google eier YouTube og legger vekt på at de besøkende skal bli presentert for relevant, engasjerende og nyttig innhold. Ved å skaffe til veie innsikt i målgruppenes søkemønstre og søkefraser, og i hensyn ta dette ved publisering, deling av videoer og opprettelse av egne kanaler, vil du lede publikum til dine videoer.

YouTube rangerer videoer basert på antall visninger, delinger, engasjement, relevante nøkkelord og kanal. Besøk vår YouTube kanal her.

Ja takk! Fortell meg mer om videoannonsering og YouTube

Bulova første tv reklame

TV-reklame feirer snart 75 år

I dag er vi godt vant med reklame på TV og har vel for lengst godtatt at det er en del av "pakka" for å kunne ha mange kanaler å velge i mellom. Selv om det er nesten 75 år siden den første TV-reklamen gikk på lufta er det ikke lenge siden vi ble introdusert for fenomenet TV-reklame i Norge.

Les mer

Magiske ingredienser i en flaske

Jakten på den magiske ingrediensen

Hva er Willy Wonkas hemmelige ingrediens? Hva er det som skjuler seg i Merchandise 7X, den hemmelige oppskriften som ligger oppbevart i en safe i Coca-Colas hovedkvarter? Hva inneholder en Marlboro-sigarett, egentlig? Og hvorfor er vi så fordømt hekta på sosiale media?

Les mer